Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:
Kan ik na het harsen weer scheren?
Dat zou kunnen, maar naast het ongemak van scheren (je moet het regelmatig doen, stoppeltjes, jeuk, bultjes) komen ook de haren harder terug waardoor je volgende behandeling aanvoelt als de eerste keer. De meeste mensen die harsen zijn overtuigd van het comfort en willen niet meer scheren.

Kan ik na het harsen naar de zonnebank of de sauna?
Het is beter om de eerste 24 uur na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna te vermijden.

Doet harsen pijn
Natuurlijk kan het even een beetje pijnlijk zijn wanneer de hars wordt weggetrokken. Vooral de eerste keer is even wennen. Toch blijkt het achteraf altijd mee te vallen en ben je blij met het gladde resultaat.

Hoe zit het met de hygiëne?
Hygiëne is erg belangrijk bij beautysalon Gorgeous.De huid zal worden gedesinfecteerd alvorens het harsen begint. De huid zal worden nabehandeld met een kalmerende olie.

Wordt de haargroei minder?
De haargroei wordt onregelmatiger doordat het hele haartje wordt verwijderd. De haartjes zullen langer wegblijven maar komen wel weer terug. Hoe lang dat duurt verschilt per persoon. Na een paar weken zullen er weer kleine haartjes verschijnen, maar pas na ca. 3 tot 5 weken is een nieuwe harsbehandeling nodig.

Kan ik ingroeiende haartjes voorkomen?
Het ingroeien van een haar kan simpelweg niet helemaal voorkomen worden. Toch bestaan er manieren om de kans op ingegroeide haren kleiner te maken.
Om de huid soepeler te maken en dode huidcellen te verwijderen is het nodig je huid te scrubben. Hierdoor zullen de haartjes minder snel ingroeien. Scrub je huid niet wanneer je al ingegroeide haren hebt, dit kan zorgen voor nog meer irritatie. Scrubben voordat je de huid geharst wordt is altijd een goed idee. Draag verder niet te strak zittende kleding rond het gebied waar je geharst  bent. Wanneer je bijvoorbeeld strak ondergoed draagt, zullen de haartjes in je bikinilijn in de verdrukking komen.

Wat kan ik doen bij ingroeiende haartjes?
Een ingegroeide haar kun je helpen naar boven te komen door een paar keer per dag een warm kompres op het haartje te houden. Hierdoor wordt de huid zachter en soepeler en zal het haartje makkelijke naar boven komen. Ook een warm bad wil nog wel eens helpen.
Je kunt proberen de ingegroeide haar te epileren met een pincet. Van te voren met de pincet goed schoon en gedesinfecteerd zijn. Probeer het haartje er in zijn geheel uit te trekken.
Vermijd alcoholhoudende crèmes! Spuit zeker geen parfum of alcoholhoudende crèmes op je (geïrriteerde) huid!
Wanneer je de ingegroeide haar zelf niet weg krijgt, ga dan langs de huisarts.

Kan ik tijdens zwangerschap harsen?
Overleg met je eigen arts. Over het algemeen is harsen veilig na het eerste kwartaal. Het kan wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap zowel als tijdens je menstruatie.